Facebook
Twitter
LinkedIn

5 december –  seminarium om allergener och kurs i leverantörsbedömning

Klockan 10.00-12:00 den 5/12 föreläser Anders Nilsson från Lloyd´s Register LRQA om allergener och annan överkänslighet – Vad händer när information om allergener och andra överkänslighetsframkallande livsmedel är felaktig eller saknas?

 
Agenda för seminariet
– Livsmedel blir farliga för allergiker först när information om allergener eller andra överkänslighets¬framkallande livsmedel är felaktig eller saknas – olika orsaker till att detta kan uppstå
– Legala krav i olika delar av världen och nordiska myndigheters syn på ”kan innehålla spår av”
– Branschöverenskommelser – VITAL 2 systemet, FoodDrink Europe, ALBA listan, Svenska riktlinjer
– Krav vid certifiering mot standarder som exempelvis BRC Livsmedelssäkerhet och FSSC 22000.
– Vanliga avvikelser vid hantering av allergener – möjligheter till förbättringar,
– hos leverantörer av råvaror, förpackningsmaterial, utrustning och tjänster
– hos legotillverkare / underleverantörer
– i er egen hantering och produktion

 
Klockan 13:00-16.00 samma dag hålls kursen Fördjupad leverantörsbedömning.

 

Kursen vänder sig främst till dig som redan kommit igång och arbetar med leverantörsbedömningar men vill förbättra och uppdatera dina kunskaper. Här får du praktiska råd, verktyg och motivation för att kunna genomföra leverantörsutvärderingar. Kursen innehåller både teori och praktiska övningar samt en workshop. Camilla Carlsson från Ceduo är kursledare.

 
Allt hålls på samma plats i centrala Stockholm. Du väljer om du vill delta hela dagen eller endast förmiddag/eftermiddag.
Kostnad heldag (medlem): 2 950 kr ex moms
Kostnad halvdag (medlem): 1 950 kr ex moms

 
Skicka din anmälan till ann@svenskegenvard.se och meddela om du deltar hela dagen eller endast förmiddag/eftermiddag.
Välkommen med din anmälan senast den 25/11.

Fler artiklar

Branschorganisationen Svensk Egenvård lanserar Näringswiki – en informationssida om näringsämnen i kost och tillskott. Det finns många informationssidor på Internet om vitaminer och mineraler. En del är väldigt bra, en del är det inte. Vår ambition är att Näringswiki ska vara den mest pålitliga informationskällan. Alla de påståenden som finns i Näringswiki för...

Ny forskning om kosttillskott vid förstadium till Alzheimers sjukdom presenteras…Studien är den första i sitt slag att visa på sambandet mellan en intervention i form av ett kosttillskott med flera… Källa: Neurologi i Sverige Source: From Notified

...

Från 13 december 2016 ska nästan alla livsmedel ha en näringsdeklaration. Det betyder att det bland annat måste framgå hur mycket fett, kolhydrater, protein, socker och salt som finns i maten. Näringsdeklarationen måste innehålla uppgifter om mängden fett, mättat fett, kolhydrater, sockerarter, protein och salt som finns i produkten. Läs pressmeddelandet från Livsmedelsverket Ett...