Välkommen till höstens onlineutbildning i grundläggande HACCP. Utbildningen äger rum under två förmiddagar 13 och 14 oktober.
HACCP står för Hazard Analysis and Critical Control Points (riskanalys och kritiska styrpunkter) och är ett system som beskriver hur man systematiskt kartlägger, bedömer och kontrollerar faror i livsmedelsproduktionen med syfte att livsmedel/kosttillskott ska vara säkra för konsumenten.
Grundutbildningen i HACCP vänder sig till dig som är importör eller tillverkare och kanske jobbar inom produktion, inköp, produktutveckling och kvalitet.
Under dagen varvas teori och praktiska övningar med diskussioner från exempel ur verkligheten.
Följande innehåll ingår i kursen:
- Lagstiftning & ansvar
- Bakgrund & definitioner
- Livsmedelsfaror
- Grundförutsättningar & kontrollpunkter
- Inköp och leverantörsbedömning
- Ledningens och HACCP-gruppens ansvar
- Faroidentifiering
- Fördjupning av HACCP-principerna; riskbedömning och faroanalys, identifiering av kritiska styrpunkter, gränsvärden och övervakning av CCP, korrigerande åtgärder, upprätta och verifiera HACCP-planen
Datum & tid:
13 oktober kl. 09:00 – 12:30.
14 oktober kl. 09:00 – 12:00.
Kursledare: Camilla Carlsson, livsmedelsingenjör, Ceduo
Kostnad (medlem): 1 495: - ex. moms.
Kostnad (icke medlem): 4 995: - ex. moms.
Välkommen med din anmälan till ann@svenskegenvard.se senast den 6 oktober.