27 september kl. 10:00 – 12:00 hålls kursen Ekologiska livsmedel – fokus på reglerna. Lena Wallin, statsinspektör på Livsmedelsverket, kommer bland annat att tala om vad som gäller vid märkning av ekologiska livsmedel och hur reglerna kring tillsatser ser ut.
Följande innehåll tas bland annat upp i kursen:
• Grundläggande krav på ekologiska livsmedel.
• Krav vid import av ekologiska livsmedel
• Märkning av ekologiska livsmedel
• Regler kring tillsatser i ekologiska livsmedel
• Hur får ekologiska kosttillskott innehålla tillsatta mineraler och vitaminer?
• Vad räknas som ekologiska jordbruksprodukter? Exempelvis; hur är det med olika kapselskal för kosttillskott?
Samma eftermiddag och på samma plats hålls grundkursen Leverantörsbedömning. Hur utvärderar man sin leverantör och hur kan man veta att löften uppfylls? Kan man lita på certifikat? Läs mer information om Grundkurs Leverantörsbedömning.
Du kan välja mellan att delta hela dagen eller endast på en av utbildningarna!
10:00-12:00 Ekologiska livsmedel – med fokus på reglerna
12:00-13:00 Lunch
13:00-16:00 Leverantörsbedömning grundkurs
Datum: 27 september
Plats: Central Hotel, Vasag. 38, Stockholm
Kostnad medlem: Heldag 1 950 kr ex moms. Halvdag 1 550 kr ex moms. Lunch ingår!
Kostnad icke medlem: 3 900 kr ex moms. Lunch ingår!
Föreläsare Ekologiska livsmedel/kosttillskott: Lena Wallin, statsinspektör, Område livsmedelskontroll Livsmedelsverket.
Föreläsare Leverantörsbedömning: Camilla Carlsson, livsmedelsingenjör, Ceduo
Välkommen med anmälan till ann@svenskegenvard.se