Nordiskt samarbete för maxgräns för socker

Facebook
Twitter
LinkedIn

Nordiskt samarbete för maxgräns för socker

Efsa, den europeiska livsmedelssäkerhetsmyndigheten, bör göra en ny vetenskaplig granskning av hur socker påverkar hälsan. Det anser myndighetscheferna på livsmedelsverken i Sverige, Finland, Danmark, Island och Norge. Orsaken är att det finns ny forskning om sambanden mellan sockerkonsumtion och övervikt och typ-2-diabetes.

Läs pressmeddelandet

Fler artiklar

  Vi kan möjligtvis säga att den är rik på c-vitamin men vi får aldrig säga något om fytokemikalier, säger…… Källa: Sveriges Radio Source: Nyheter för Svensk Egenvård    

EFSA:s referensvärden för vitaminer och mineraler kan inte användas som maxgränser i Sverige Förvaltningsrätten i Falun har beslutat att upphäva Gävle kommuns beslut att belägga vitamin B6 produkter med saluförbud. De konstaterar att ”det är ostridigt i målet att det i varken svensk eller unionsrättslig lagstiftning finns några lagstadgade övre gränsvärden för vitaminer och mineraler.” […]

Den 14 mars hålls utbildningen ”Marknadsföring livsmedel – kosttillskott, sportprodukter och hälsosamma livsmedel”. Kursen vänder sig till dig som är relativt ny på området samt till dig som redan har gått tidigare marknadsföringsutbildningar. Läs mer om kursen här