Studie om fytosteroler styrker användning av tillskott för att sänka sjukvårdskostnader

Facebook
Twitter
LinkedIn

Studie om fytosteroler styrker användning av tillskott för att sänka sjukvårdskostnader

Mängden bevis ökar för att höga vårdkostnader relaterade till hjärt-kärlsjukdomar kan minskas genom ett mer utbrett användande av kosttillskott hos riskgrupper i EU. En ny studie från Frost & Sullivan visar att besparingar på 5.3 miljarder euro per år kan uppnås genom daglig konsumtion av 1.7g fytosteroler av de miljontals människor 55 år eller äldre inom EU med svår hyperkolesterolemi (höga kolesterolvärden).

Fytosteroler är ett ämne i växter som finns i höga koncentrationer i vegetabiliska oljor och nötter. Deras struktur liknar kolesterolet som finns hos djur. Man har kunnat visa att konsumtion av fytosteroler sänker LDL-kolesterol genom att hindra att det tas upp i magtarmkanalen.

Food Supplements Europes svenska ordförande Ingrid Atteryd säger i en kommentar:

  • En tydlig bild träder fram av de fördelar, både ekonomiska som av välbefinnande, som kan uppnås genom att uppmuntra till en mer utbredd användning av kosttillskott hos dem som löper störst risk att drabbas av en kardiovaskulär händelse som kräver sjukhusvård.

För mer information:
Mats Nilsson
mats@svenskegenvard.se
08-545 411 64

Rapporten finns att ladda ned på: http://www.foodsupplementseurope.org/

 

Fler artiklar

  • 7/11 Lilla Bommen i Göteborg , Lunchmöte 12:00-14:00 i Tosca • 16/11 Malmömässan (Natural Product Scandinavia), 14:00-16:00 i Ofelia • 23/11 World Trade Center, Frukostmöte 08:00-10:00 i Trade Wind   Program: Resultatet från en ny opinionsundersökning om kosttillskott presenteras • Litar konsumenterna på kosttillskott? • Litar man på branschen, tidningarna och myndigheterna? Novus […]

Välkommen till onlineutbildning i Grundläggande märkning. Utbildningen äger rum via Microsoft Teams klockan 10:00 – 12:00. Webinariet är tillgängligt för alla medlemmar i Svensk Egenvård. Webinariet passar främst den som är ny på området märkning av livsmedel och kosttillskott men kan också vara relevant för den som vill uppdatera sig på vilka regler som gäller. • Behöver […]

Alla medlemmar hälsas välkomna till ett webinar om magnesium den 2 mars kl. 10:00 – 11:30. Professor Jürgen Vormann är utbildad nutritionist, professor i biokemi samt direktör på Institutet för nutrition och prevention i München. Han har forskat på magnesium i över 40 år och är en världsledande expert inom området. Jürgen har publicerat över […]