Svensk Egenvård söker en regulatoriskt sakkunnig

Facebook
Twitter
LinkedIn

Svensk Egenvård söker en regulatoriskt sakkunnig

Svensk Egenvård är branschorganisationen för företag som säljer tillskott och livsmedel för en hälsosam livsstil och välbefinnande. Våra 75 medlemsföretag säljer även växtbaserade läkemedel för att förebygga, lindra eller bota milda sjukdomstillstånd.

Medlemmarna i Svensk Egenvård är föredömen på den svenska marknaden och våra branschriktlinjer är riktlinjer för hela branschen. Svensk Egenvård har regelbundna möten med Livsmedelsverket, Läkemedelsverket och andra myndigheter. Vi förser medlemmarna med omvärldsbevakning av både svensk och internationell press och anordnar flera branschträffar och utbildningar. Vi verkar inom EU genom den europeiska organisationen Food Supplements Europe.

Vår främsta uppgift är att tillhandahålla regulatorisk rådgivning inom nutrition och livsmedelslagstiftning. Vi söker nu en regulatoriskt sakkunnig. Du kan vara nutritionist, livsmedelsingenjör eller ha annan relevant högskoleutbildning. Du uttrycker dig väl i både tal och skrift. En del av vårt jobb är att hålla i utbildningar. Goda kunskaper i både svenska och engelska är en förutsättning.

Det är viktigt att du uppskattar mötet med människor och trivs med att föreläsa. Dessutom har du en god förmåga att arbeta självständigt. En del av arbetet är att läsa och förstå vetenskapliga studier.  Erfarenhet av att ha arbetat med lagstiftning (exempelvis regler om märkning och marknadsföring av livsmedel/läkemedel) är meriterande.

Svensk Egenvårds kansli består av fyra personer vilket betyder att vi alla hjälps åt när och där det behövs. Vi sitter i trevliga lokaler i centrala Stockholm. Vi har en hybrid arbetsplats och det är möjligt att delvis arbeta på distans.

Vi önskar få din ansökan så fort som möjligt då urval sker löpande. Sista ansökningsdatum är den 16 februari 2024.

Ansökan med CV och dina löneanspråk skickas till VD Mats Nilsson: mats@svenskegenvard.se

Frågor om tjänsten besvaras via mail eller 076 825 9450.

Fler artiklar

mellan D-vitaminnivåer och hjärtproblem Brist på D-vitamin kan inte bara resultera i ett skört skelett….Den senaste studien på det viktiga D-vitaminet visar vilka nivåer av vitaminer som bör anses s… Källa: Kurera Source: Nyheter för Svensk Egenvård

Alla medlemmar hälsas välkomna att delta på årsstämma för föreningen Svensk Egenvård och Svensk Egenvård AB den 16 maj klockan 10:00. Årsstämman äger rum på Kapitel 8 (Klara Strand) på Klarabergsviadukten 90 i centrala Stockholm. Meddela ditt deltagande till ann@svenskegenvard.se

Höstens första möte med Egenvårdsgruppen äger rum den 8 september kl 13-15 i sal M3 på Apotek & Egenvård på Kistamässan. Alla medlemmar är välkomna att delta på mötet, anmäl ditt deltagande till yanina@svenskegenvard.se Mötespunkter: Vad händer i branschen/hos företagen. Botanicals. Aktuella rättsfall i branschen – ny EU-dom om användning av hälsopåståenden till hälso- och sjukvårdspersonal. […]