24 april – Distansföreläsning

Facebook
Twitter
LinkedIn

24 april – Distansföreläsning

24 april – Distansföreläsning

I år kommer vi inte kunna samlas för seminarier i anslutning till vårt årsmöte. Därför kommer Svensk Egenvård bjuda in medlemmar till kostnadsfria och aktuella föreläsningar via webben. Först ut är ett rykande aktuellt ämne. Seminariet sänds live och det finns möjlighet att deltaga aktivt.

Reklam med hjälp av influencers

Vid årsskiftet kom ett vägledande avgörande gällande reklammarkering i sociala medier, vilket påverkar alla som arbetar med kommersiella samarbeten. I februari kom ytterligare en dom från Patent- och marknadsdomstolen som klargör när en influencer är privat eller gör reklam.

Under seminariet går vi igenom Europas första prejudikat gällande reklammarkering i sociala medier vad domen får för effekt i praktiken. Vi går igenom gränsdragningen mellan redaktionella inlägg och kommersiella samarbeten, såsom sponsring.

Seminariet kommer att behandla:
• Hur ska inlägg reklammarkeras?
• Gränsen mellan yttrandefrihet och reklam?
• Vem eller vilka kan hållas ansvariga?
• Vikten av avtal.

Seminariet sänds live 24 april
Tid: kl.10.30-11.30 därefter finns tid för frågor och diskussion.
Kursledare: Katarina Ladenfors, advokat/partner på Advokatfirman MarLaw

Anmäl ditt deltagande till ann@svenskegenvard.se senast den 22 april.
Den 23 april, dagen innan seminariet, skickas inloggningsinstruktioner till alla anmälda.

Vi kommer att använda Företagsekonomiska Institutets (FEI) teknik för distansstudier FEIFLEX . Du behöver en uppkopplad dator, surfplatta eller mobil. FEIFLEX bygger på en aktiv medverkan och samspel mellan deltagare och kursledare – alla har möjlighet att ställa frågor och bidra i diskussioner. Förutom en uppkopplad enhet rekommenderas hörlurar med mikrofon för att ljudet ska bli perfekt. Du kan också använda webbkamera för att få ut bästa möjliga upplevelse.

Du behöver inte någon särskild programvara för att medverka på distans. Du följer bara inloggningsinstruktionerna som du får från oss en dag innan seminariet. Om du behöver hjälp av tekniker kommer det finnas support tillgänglig.

Event info:

Datum: 24 april, 2020

Tid:Kl. 10:30 - 11:30

Plats:Distansföreläsning

Föreläsare

Titel: Svensk Egenvård

E-post: info@svenskegenvard.se