Varmt välkommen på höstens utbildning i grundläggande HACCP. Utbildningen äger rum online via Microsoft Teams och pågår under två förmiddagar, 28 september Del 1 och 29 september Del 2. Anmälan och deltagande på utbildningen är öppen för både medlemmar och icke medlemmar.
Utbildningen vänder sig till dig som är importör eller tillverkare och kanske jobbar inom produktion, inköp, produktutveckling och kvalitet med livsmedel/kosttillskott.
HACCP-systemet identifierar, bedömer och styr faror som är viktiga för livsmedelssäkerheten. Egenkontroll via HACCP förutsätter att man följer råvarans väg till produktion vidare till detaljist och konsument. Som deltagare kommer du att få en ökad förståelse för HACCP-metodiken för att kunna skapa och underhålla systemet för egenkontroll som krävs enligt livsmedelslagstiftningen. Med utbildningen får du också en ökad förståelse för arbetssätt och bakomliggande regelverk.
Kursinnehåll:
• Lagstiftning och ansvar
• Bakgrund och definitioner
• Livsmedelsfaror
• Grundförutsättningar och kontrollpunkter
• Inköp och leverantörsbedömningar
• Ledningens och HACCP-gruppens ansvar
• Faroidentifiering
• Fördjupning av HACCP-principerna
• I utbildningen varvas teori med praktiska övningar där deltagarna får öva på att arbeta enligt HACCP-principerna.
Grundläggande HACCP
28 september kl. 09:00 – 12:30 Del 1.
29 september kl. 09:00 – 12:00 Del 2.
Kursledare: Camilla Carlsson, livsmedelsingenjör, Ceduo
Kostnad (medlem): 1 495:- ex. moms.
Kostnad (icke medlem): 4 495:- ex. moms.
Varmt välkommen med din anmälan till ann@svenskegenvard.se senast den 20 september.