Ekologiska livsmedel – fokus på regler

27 september kl. 10:00 - 12:00 hålls kursen Ekologiska livsmedel - fokus på reglerna. Lena Wallin, statsinspektör på Livsmedelsverket, kommer bland annat att tala om vad som gäller vid märkning av ekologiska livsmedel och hur reglerna kring tillsatser ser ut. Följande innehåll tas bland annat upp i kursen: • Grundläggande krav på ekologiska livsmedel. • Krav vid import av ekologiska livsmedel • Märkning av ekologiska livsmedel • Regler kring tillsatser i ekologiska livsmedel • Hur får ekologiska kosttillskott innehålla tillsatta mineraler och vitaminer? • Vad räknas som ekologiska jordbruksprodukter? Exempelvis; hur är det med olika kapselskal för kosttillskott? Samma eftermiddag och på samma plats hålls grundkursen Leverantörsbedömning. Hur utvärderar man sin leverantör och hur kan man veta att löften uppfylls? Kan man lita på certifikat? Läs mer information om Grundkurs Leverantörsbedömning. Du kan välja mellan att delta hela dagen eller endast på en av utbildningarna! 10:00-12:00 Ekologiska livsmedel - med fokus på reglerna 12:00-13:00 Lunch 13:00-16:00 Leverantörsbedömning grundkurs Datum: 27 september Plats: Central Hotel, Vasag. 38, Stockholm Kostnad medlem: Heldag 1 950 kr ex moms. Halvdag 1 550 kr ex moms. Lunch ingår! Kostnad icke medlem: 3 900 kr ex moms. Lunch ingår! Föreläsare Ekologiska livsmedel/kosttillskott: Lena Wallin, statsinspektör, Område livsmedelskontroll Livsmedelsverket. Föreläsare Leverantörsbedömning: Camilla Carlsson, livsmedelsingenjör, Ceduo Välkommen med anmälan till ann@svenskegenvard.se
Event info
Datum
27 september 2018
Tid
Plats
Stockholm
Svensk Egenvård är branschorganisationen för företag inom kosttillskott, sportnutrition och växtbaserade läkemedel
Kontakt
info@svenskegenvard.se
Adress
Svensk Egenvård
Jungfrugatan 62
115 31 Stockholm
©Copyright 2025 Svensk Egenvård
Producerad av