Webinarium om identifieringsmärkning av kosttillskott

Facebook
Twitter
LinkedIn

Webinarium om identifieringsmärkning av kosttillskott

Välkommen på webinarium om identifieringsmärkning av kosttillskott som innehåller ingredienser av animaliskt ursprung! Vi har bjudit in Patrick Coppens från Food Supplements Europe och Rikke Bekker Henriksen från DI Fødevarer för att tala om detta högaktuella ämne.

Patrick Coppens kommer att gå igenom FSE:s riktlinjer för tillverkning och import av kosttillskott som innehåller produkter av animaliskt ursprung, med särskilt fokus på vitamin D3. Ni kommer få information om hur ni som företag kan använda riktlinjen som stöd för att exempelvis avgöra om en produkt ska räknas som en sammansatt produkt eller inte och när produkter behöver bära ett identifieringsmärke. Patrick kommer även ge information om hur andra länder inom EU tillämpar lagstiftningen.

Rikke Bekker Henriksen kommer att berätta om kraven på identifieringsmärkning i Danmark. Eftersom Danmark är ett av de första länderna att följa EU:s beslut kommer Rikke ge värdefull information om hur Danmark tillämpar och tolkar EU-lagstiftningen och EU-vägledningen.

Mötet kommer att hållas på engelska. Har ni specifika frågor som ni redan nu vet att ni vill ställa så maila gärna dessa till info@svenskegenvard.se så snart som möjligt, men senast den 5 april.

Event info:

Datum: 19 april, 2024

Tid:10-12

Plats: Microsoft Teams

Föreläsare

Rikke Bekker Henriksen

Chief consultant

DI Fødevarer

Patrick Coppens

Director Scientific and Regulatory Affairs

Food Supplements Europe