Facebook
Twitter
LinkedIn

Studie visar på positiva effekter för hjärtat efter intag av vassleprotein

En randomiserad kontrollerad studie från universitet vid Reading i Storbritannien visar att vassleprotein kan ha positiva effekter för hjärthälsan. Effekten tros bero på den hämmande effekten som vassleprotein har på enzymet Angiotensin-Converting Enzyme (ACE), ett enzym som idag bland annat används som måltavla för vissa blodtryckssänkande mediciner.

Studien gjordes på 42 deltagare som fick dricka två proteindrycker om dagen i åtta veckor. Resultaten jämfördes med en grupp som fick tillskott av kasein och en kontrollgrupp som fick maltodextrintillskott. Deltagarna som fick vassleprotein minskade risken för hjärtsjukdom och stroke med 8 %.

Artikeln är publicerad i American Journal of Clinical Nutrition.

Fler artiklar

Välkommen till vårens webinar & utbildningar 2022. Den 10 februari startar vi upp med ett webinar om livsmedelsbedrägerier. I början av mars månad äger Webinar Hållbarhet rum. Läs mer om webinar & utbildningar i Kalendarium.

...

Sveriges Grisföretagare har varit i blåsväder för oseriös reklam tidigare. Nu lanserar de en ny kampanj på samma oseriösa sätt. I en nu pågående kampanj ”återlanseras köttbullen som kosttillskott”. Kampanjen bygger på otillåtna näringspåståenden samt en mängd tveksamma påståenden. I en artikel som publicerats på Kött & Charks hemsida menar man att vi...

Medlemmar hälsas varmt välkomna till höstens regionmöten som äger rum i tre städer. Den 10 november i Göteborg, den 16 november i Malmö och den 23 november i Stockholm. Läs mer och anmäl dig här

...