Studie visar på positiva effekter för hjärtat efter intag av vassleprotein

Facebook
Twitter
LinkedIn

Studie visar på positiva effekter för hjärtat efter intag av vassleprotein

En randomiserad kontrollerad studie från universitet vid Reading i Storbritannien visar att vassleprotein kan ha positiva effekter för hjärthälsan. Effekten tros bero på den hämmande effekten som vassleprotein har på enzymet Angiotensin-Converting Enzyme (ACE), ett enzym som idag bland annat används som måltavla för vissa blodtryckssänkande mediciner.

Studien gjordes på 42 deltagare som fick dricka två proteindrycker om dagen i åtta veckor. Resultaten jämfördes med en grupp som fick tillskott av kasein och en kontrollgrupp som fick maltodextrintillskott. Deltagarna som fick vassleprotein minskade risken för hjärtsjukdom och stroke med 8 %.

Artikeln är publicerad i American Journal of Clinical Nutrition.

Fler artiklar

I en studie som nyligen publicerats i The new England Journal of Medicine visade resultaten ingen lägre incidens av cancer eller större kardiovaskulära händelser (hjärtinfarkt, stroke eller död från kardiovaskulära orsaker tillsammans) med tillskott av 50 µg vitamin D eller 1 g omega-3 (460 mg eikosapentaensyra (EPA) och 380 mg dokosahexaensyra (DHA)) per dag. Läs […]

Certified for self-care, CFSC, som är den enda unikt anpassade certifieringen för kosttillskottsbranschen uppmärksammas i en artikel i tidningen Kurera. Certifierade företag granskas årligen av det oberoende revisionsbolaget Lloyd’s register LRQA och ansöker sedan var tredje år om förnyelse av certifikatet. Rebecca Hedström, produktansvarig på Great Earth säger till Kurera att ” en av de […]

När vi sätter tänderna i en grönsak tillgodogör vi oss mängder av vitaminer och mineraler och fytokemikalier, den del av…… Källa: MåBra Source: Nyheter för Svensk Egenvård