Svensk Egenvård kommenterar studie på omega-3 och vitamin D

Facebook
Twitter
LinkedIn

Svensk Egenvård kommenterar studie på omega-3 och vitamin D

I en studie som nyligen publicerats i The new England Journal of Medicine visade resultaten ingen lägre incidens av cancer eller större kardiovaskulära händelser (hjärtinfarkt, stroke eller död från kardiovaskulära orsaker tillsammans) med tillskott av 50 µg vitamin D eller 1 g omega-3 (460 mg eikosapentaensyra (EPA) och 380 mg dokosahexaensyra (DHA)) per dag. Läs vidare här

 

Fler artiklar

Svensk Egenvård höll årsstämma den 19 april i Stockholm. Följande personer valdes att ingå i styrelsen: Ordförande: Peter Åsberg, Midsona                                   (omval) Styrelseledamöter: Zara Wahlberg, HSNG                              […]

Den 14 mars hålls utbildningen ”Marknadsföring livsmedel – kosttillskott, sportprodukter och hälsosamma livsmedel”. Kursen vänder sig till dig som är relativt ny på området samt till dig som redan har gått tidigare marknadsföringsutbildningar. Läs mer om kursen här

Under vinterhalvåret äter många extra D-vitamin då solen inte längre ger oss det D-vitamin vi behöver. Vi i Norden kan inte tillgodose oss vitaminet enbart från solljuset under hela året och därför måste vi få i oss vitaminet via kosten . Det ges många råd om hur mycket D-vitamin man behöver ta och hur man […]