12 april 2023 - Utbildning

12 maj utbildning Grundläggande märkning

Den 12 maj äger utbildning i Grundläggande märkning rum online. Utbildningen äger rum via Microsoft Teams klockan 10:00 – 12:00. Alla medlemmar hälsas välkomna att delta på utbildningen som är kostnadsfri.

Webinariet passar främst den som är ny på området märkning av livsmedel och kosttillskott men kan också vara relevant för den som vill uppdatera sig på vilka regler som gäller.

  • Behöver jag ha en näringsdeklaration på ett kosttillskott?
  • Hur deklarerar jag tillsatser i ingredienslistan?
  • Behöver all information stå på svenska?

Frågor som de här och mycket mer kommer du att få svar på under utbildningen. Fokus i innehållet kommer att ligga på de obligatoriska märkningsuppgifter som behöver finnas med på ett livsmedel enligt förordningen (EU) 1169/2011, till exempel hur ingredienslistan ska se ut och när ursprung behöver anges för ingredienser. Vi kommer också att gå igenom vilka regler som gäller specifikt för kosttillskott.

Vi behöver få din anmälan i förväg för att du ska få en länkinbjudan dagen innan. Har du en fråga som du särskilt önskar ska tas upp på utbildningen så skicka den gärna till oss samtidigt med din anmälan. Välkommen med anmälan till ann@svenskegenvard.se

Datum och tid:
12 maj kl. 10:00 – 12:00
.
Föreläsare:
Andrea Grossmann, regulatoriskt sakkunnig Svensk Egenvård.