Facebook
Twitter
LinkedIn

Kosttillskott av vegetabiliskt ursprung är oftast säkra

Kosttillskott av vegetabiliskt ursprung är oftast säkra. Det visade en riskprofil från det finska Livsmedelsverkets enhet för riskbedömning där 30 växtslag som används i kosttillskott av vegetabiliskt ursprung ingick, varav nio växtslag studerades närmare. Läs hela nyheten på Cision News

Fler artiklar

När vi sätter tänderna i en grönsak tillgodogör vi oss mängder av vitaminer och mineraler och fytokemikalier, den del av…… Källa: MåBra Source: Nyheter för Svensk Egenvård

...

Det forskas mycket kring näringsämnen. Varje år publiceras tusentals studier av varierande kvalitet och med varierande resultat. Detta är i grunden positivt och alla forskningsstudier som syftar till att stärka människors hälsa är viktiga. Mycket kunskap om kostens betydelse för vårt välmående kommer från forskningen. Läs mer

...

Livsmedelsverket har beslutat sig för att införa maxgränser för vitamin D och jod i kosttillskott. Inget underlag som indikerar någon överkonsumtion av dessa näringsämnen har presenterats. De föreslagna gränsvärdena är 100 mikrogram (µg) för vitamin D och 200 mikrogram (µg) för jod. Förslaget ska godkännas av EU innan det träder ikraft.   Förslaget innebär...