Facebook
Twitter
LinkedIn

Svensk Egenvård söker regulatoriskt sakkunnig

Svensk Egenvård är branschorganisationen för företag som säljer tillskott och livsmedel för en hälsosam livsstil och välbefinnande. Våra 80 medlemsföretag säljer även växtbaserade läkemedel för att förebygga, lindra eller bota milda sjukdomstillstånd.

Medlemmarna i Svensk Egenvård är föredömen på den svenska marknaden och våra branschriktlinjer är riktlinjer för hela branschen. Svensk Egenvård har regelbundna möten med Läkemedelsverket, Livsmedelsverket och andra myndigheter.

Vi förser medlemmarna med omvärldsbevakning av både svensk och internationell press och anordnar flera branschträffar och utbildningar. Vi verkar inom EU genom den europeiska organisationen Food Supplements Europe.

Vår främsta uppgift är att tillhandahålla regulatorisk rådgivning inom både nutrition och farmaci. Vi söker nu en regulatoriskt sakkunnig. Du kan vara nutritionist, farmaceut, livsmedelsingenjör eller ha annan relevant utbildning. Du uttrycker dig väl i tal och skrift och du uppskattar mötet med människor. Dessutom har du en god förmåga att arbeta självständigt. Erfarenhet av att ha arbetat med lagstiftning (exempelvis regler om märkning och marknadsföring av livsmedel/läkemedel) är meriterande.

Svensk Egenvårds kansli består av fyra personer vilket betyder att vi alla hjälps åt när och där det behövs. Vi sitter i trevliga lokaler i centrala Stockholm.

Ansökan med CV och dina löneanspråk skickas till VD Mats Nilsson: mats@svenskegenvard.se
Frågor om tjänsten besvaras via mail eller 076 825 9450.
Sista ansökningsdag är den 22 april 2022.

Fler artiklar

Se kalendarium för vårens alla möten, webinar och utbildningar här. Under våren kommer kalendariet att uppdateras med fler datum för webinar och möten. 2 februari – Styrelsemöte 31 januari – Möte med Sportgruppen 7 februari – Möte med Egenvårdsgruppen 16 mars – Möte med Läkemedelsverket 23 mars – Utbildning; Märkning och marknadsföring av...

Ny forskning om kosttillskott vid förstadium till Alzheimers sjukdom presenteras…Studien är den första i sitt slag att visa på sambandet mellan en intervention i form av ett kosttillskott med flera… Källa: Neurologi i Sverige Source: From Notified

...

Tio kilo tobaksvaror beslagtogs i razzia Hässleholm Tobak och kosttillskott är två branscher där det går att tjäna stora…i kommunen och en internetbaserad försäljning av kosttillskott……. Källa: Norra Skåne Source: Nyheter för Svensk Egenvård

...