Svensk Egenvård söker regulatoriskt sakkunnig

Facebook
Twitter
LinkedIn

Svensk Egenvård söker regulatoriskt sakkunnig

Svensk Egenvård är branschorganisationen för företag som säljer tillskott och livsmedel för en hälsosam livsstil och välbefinnande. Våra 80 medlemsföretag säljer även växtbaserade läkemedel för att förebygga, lindra eller bota milda sjukdomstillstånd.

Medlemmarna i Svensk Egenvård är föredömen på den svenska marknaden och våra branschriktlinjer är riktlinjer för hela branschen. Svensk Egenvård har regelbundna möten med Läkemedelsverket, Livsmedelsverket och andra myndigheter.

Vi förser medlemmarna med omvärldsbevakning av både svensk och internationell press och anordnar flera branschträffar och utbildningar. Vi verkar inom EU genom den europeiska organisationen Food Supplements Europe.

Vår främsta uppgift är att tillhandahålla regulatorisk rådgivning inom både nutrition och farmaci. Vi söker nu en regulatoriskt sakkunnig. Du kan vara nutritionist, farmaceut, livsmedelsingenjör eller ha annan relevant utbildning. Du uttrycker dig väl i tal och skrift och du uppskattar mötet med människor. Dessutom har du en god förmåga att arbeta självständigt. Erfarenhet av att ha arbetat med lagstiftning (exempelvis regler om märkning och marknadsföring av livsmedel/läkemedel) är meriterande.

Svensk Egenvårds kansli består av fyra personer vilket betyder att vi alla hjälps åt när och där det behövs. Vi sitter i trevliga lokaler i centrala Stockholm.

Ansökan med CV och dina löneanspråk skickas till VD Mats Nilsson: mats@svenskegenvard.se
Frågor om tjänsten besvaras via mail eller 076 825 9450.
Sista ansökningsdag är den 22 april 2022.

Fler artiklar

Kosttillskott av vegetabiliskt ursprung är oftast säkra. Det visade en riskprofil från det finska Livsmedelsverkets enhet för riskbedömning där 30 växtslag som används i kosttillskott av vegetabiliskt ursprung ingick, varav nio växtslag studerades närmare. Läs hela nyheten på Cision News

Nu svarar Livsmedelsverket med att föreslå att fler produkter ska berikas med D-vitamin och att nivåerna av vitaminet höjs….Fler produkter ska berikas föreslår Livsmedelsverket D-vitamin är ett vi… Källa: MSN Sverige Source: Nyheter för Svensk Egenvård

Klockan 10.00-12:00 den 5/12 föreläser Anders Nilsson från Lloyd´s Register LRQA om allergener och annan överkänslighet – Vad händer när information om allergener och andra överkänslighetsframkallande livsmedel är felaktig eller saknas?   Agenda för seminariet – Livsmedel blir farliga för allergiker först när information om allergener eller andra överkänslighets¬framkallande livsmedel är felaktig eller saknas – […]